Обади се за оферта: Call for offer:+359 899 244 444 office@global-rts.com

Различен начин на живот

Какво е Глемпинг (Глампинг)?

Според Оксфордския речник глемпингът или глампингът е „форма на къмпинг, включваща настаняване и съоръжения, по-луксозни от тези, свързани с традиционните къмпинги.“ Думата е използвана за първи път в Обединеното кралство през 2005 г., но не е добавена в речника до 2016 г.

Той е известен и с други имена, включително луксозен къмпинг или бутиков къмпинг. Но независимо от това, как го наричате, същността е, че предлага на къмпингуващите възможност да бъдат навън сред природата, без да се налага да носят и поставят собствените си палатки, да спят на земята или да се спънат в помещенията по тъмно.

 

 

Глемпингът е мястото, където зашеметяващата природа среща съвременния лукс.

 

Това е начин да изпитате непокътнатите и напълно уникални части на света, без да се налага да жертвате удобства и комфорт.

Начинът на пътуване се промени. Вече не искаме ваканция, подходяща за един сезон. Искаме да изследваме във всички  условия и да се потопим в местната култура, вече не искаме просто да станем свидетели на природата – искаме да живеем в нея. Сливане на блясък и къмпинг, глампинг е начин за автентично изживяване на най-страхотните места по целия свят.

Персонални решения, удовлетворяващи вкуса на всеки

 

Разбира се, има и други основни разлики между глемпинг и традиционен къмпинг. Повечето глампинг помещения включват легла, електричество, собствени бани (с душове), тоалетни принадлежности в курортния стил, кафемашини, а понякога дори и кухни. Все още можете да готвите барбекю на открит огън, но обикновено на мястото има ресторант, в който се предлага повече от превъзходна кухня.

В наши дни глемпинг помещенията са станали още по-луксозни, като на разположение са шикозни удобства като телевизори с плосък екран, матраци с възглавници, джакузи и вани, отопляеми подове и лични икономи.

ПОРЪЧАЙ ТВОЯТА МОБИЛНА ПОЧИВКА

Напред